Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod

292
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
150 g cukru krupice
1/2 dl oleje
1 dl vody
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém:
1/2 kg jahod (mražené necháme povolit)
1 vanilkový pudink
1 máslo (nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu nebo zakys. smetany, husté)
cukr moučka (dle chuti)
Na ozdobení:
čerstvé jahody
dortové želé v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem.

  2. Vlijeme na vymazaný vyšší plech a upečeme.

  3. Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku uvaříme hustý puding.

  4. Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding (uvařené jahody s pudinkem, pokud by vadila zrníčka nebo kousíčky, můžete to protlačit přes sítko, já to nedělám) a opatrně zašleháme postupně tvaroh.

  5. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Cukr dávám dle chuti, každý má rád jinak sladké. Ale pozor, nezvěte si k ochutnávání celou rodinu, je to tak dobré, že nic nezbude.

  6. Krém naneseme na piškot a takto může být hotovo, nebo ještě nahoru dáme jahody nakrájené na plátky a zalijeme želatinou připravenou dle návodu na sáčku.

  7. Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.

Poznámka od kuchařky

Určitě vyzkoušejte, je to fakt výborné.