
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 1/2 dl oleje
- 1 dl vody
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 1/2 kg jahod (mražené necháme povolit)
- 1 vanilkový pudink
- 1 máslo (nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu nebo zakys. smetany, husté)
- cukr moučka (dle chuti)
- Na ozdobení:
- čerstvé jahody
- dortové želé v prášku
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem.
-
Vlijeme na vymazaný vyšší plech a upečeme.
-
Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku uvaříme hustý puding.
-
Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding (uvařené jahody s pudinkem, pokud by vadila zrníčka nebo kousíčky, můžete to protlačit přes sítko, já to nedělám) a opatrně zašleháme postupně tvaroh.
-
Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Cukr dávám dle chuti, každý má rád jinak sladké. Ale pozor, nezvěte si k ochutnávání celou rodinu, je to tak dobré, že nic nezbude.
-
Krém naneseme na piškot a takto může být hotovo, nebo ještě nahoru dáme jahody nakrájené na plátky a zalijeme želatinou připravenou dle návodu na sáčku.
-
Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.
Poznámka od kuchařky
Určitě vyzkoušejte, je to fakt výborné.