Čokoládová roláda

111
- reklama -

Suroviny

Těsto:
6 vajec
70 g cukru
20 g kakaa
1 ČL škrobové moučky
40 g hrubé mouky
máslo
Krém:
300 ml smetany na šlehání
1 vanilkový cukr
cukr
1 zakysaná smetana
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:
    Ušleháme sníh z bílků, přidáme žloutky a postupně i sypké suroviny. Rolády pečeme na 170°C asi 17 minut, vždy je pečeme na máslem pomazaném pečícím papíře, rolujeme až vychladlé, ale nenecháváme je dlouho čekat, aby neoschly.

  2. Krém:
    Ušleháme smetanu se ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu, 2/3 krému potřeme upečený plát, posypeme ovocem a zarolujeme. Zbylý krém kde přidáme kakao natřeme na povrchu rolády.