- reklama -
Suroviny
- 1/2 litru mléka
- asi 40 dkg hrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 lžíce másla
- máslo
- cukr moučka
- tvaroh na posypání
Postup přípravy receptu
-
Mléko se solí a lžíci másla přivedeme do varu. Přisypeme tolik mouky aby vznikla hustá kaše a odstavíme. Pořádně promícháme a po částečném zchladnutí vmícháme do kaše vajíčko a znova promícháme.
-
Pak vyklopíme na pomoučněný vál a se zbylou moukou vypracujeme těsto. Přidáváme mouku až se přestane těsto lepit.
-
Potom těstem obalíme jahody a vaříme asi 6 minut ve vroucí vodě dokud knedlíky nevyplavou na povrch. Na hotové poklademe tvaroh, posypeme cukrem a polijeme máslem.
Poznámka od kuchařky
Toto těsto se hodí na švestkové,meruňkové i jablkové knedlíky.
Kuchařka: Jaruna18