Jahodové knedlíky ze spařovaného těsta

63
- reklama -

Suroviny

1/2 litru mléka
asi 40 dkg hrubé mouky
1 vejce
špetka soli
1 lžíce másla
máslo
cukr moučka
tvaroh na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Mléko se solí a lžíci másla přivedeme do varu. Přisypeme tolik mouky aby vznikla hustá kaše a odstavíme. Pořádně promícháme a po částečném zchladnutí vmícháme do kaše vajíčko a znova promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak vyklopíme na pomoučněný vál a se zbylou moukou vypracujeme těsto. Přidáváme mouku až se přestane těsto lepit.

  3. Potom těstem obalíme jahody a vaříme asi 6 minut ve vroucí vodě dokud knedlíky nevyplavou na povrch. Na hotové poklademe tvaroh, posypeme cukrem a polijeme máslem.

Poznámka od kuchařky

Toto těsto se hodí na švestkové,meruňkové i jablkové knedlíky.