
- reklama -
Suroviny
- 500 g chřestu
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 100 ml šlehačky
- 50 g másla
- citronová šťáva
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme (škrabkou na brambory od hlavičky směrem dolů) a dáme do vařící osolené vody s jednou lžičkou cukru. Vaříme mírným varem asi 15 minut – záleží na jeho velikosti.
-
Z vajec vyndáme žloutky, rozmělníme je a metličkou, zašleháváme smetanu a rozpuštěné, horké máslo.
-
Ochutíme solí a citronovou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Chřest se také velmi dobře uvaří na páře.
Do krému můžeme přidat lžičku dijonské hořčice, krém je pikantnější, ale zase trochu strhne jemnou chuť chřestu.
Kuchařka: maris