
- reklama -
Suroviny
6 – 8 porcí
- Kuře 1,4 kg
- 6 brambor
- 2 mrkve
- celer
- petržel
- 1 sterilované žampiony (nebo čerstvé)
- lžíci olivového oleje (na opečení kuřete)
- bylinky:
- saturejka
- libeček
- tymián
- petrželka
- 2 ks papriky
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- trochu provensálského koření
- 200 ml bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Kuře umyjeme, osušíme, naporcujeme a opečeme (já rovnou v kameninové nádobě). Vyndáme na talíř, opečeme zeleninu nakrájenou na kousky.
-
Vložíme opět do PH maso, zeleninu, bylinky, koření, sůl, zalijeme 200 ml vína.
-
Hrnec zapneme na LOW zhruba na 8 hodin, nebo High na 4 hodiny. Pro „křupavost“ masíčka lze maso dopéci ještě cca 15 minut v troubě.
Poznámka od kuchařky
Všimla jsem si, že je zde rubrika „pomalý hrnec“, ráda vložím receptík.
Nevařím v něm dlouho, ale nemohu se jej vynachválit.
Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/
Kuchařka: Iljusa