Zeleninové kuře z PH

73
- reklama -

Suroviny
6 – 8 porcí

Kuře 1,4 kg
6 brambor
2 mrkve
celer
petržel
1 sterilované žampiony (nebo čerstvé)
lžíci olivového oleje (na opečení kuřete)
bylinky:
saturejka
libeček
tymián
petrželka
2 ks papriky
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
trochu provensálského koření
200 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Kuře umyjeme, osušíme, naporcujeme a opečeme (já rovnou v kameninové nádobě). Vyndáme na talíř, opečeme zeleninu nakrájenou na kousky.

  2. Vložíme opět do PH maso, zeleninu, bylinky, koření, sůl, zalijeme 200 ml vína.

  3. Hrnec zapneme na LOW zhruba na 8 hodin, nebo High na 4 hodiny. Pro „křupavost“ masíčka lze maso dopéci ještě cca 15 minut v troubě.

Poznámka od kuchařky

Všimla jsem si, že je zde rubrika „pomalý hrnec“, ráda vložím receptík.

Nevařím v něm dlouho, ale nemohu se jej vynachválit.

Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/