
- reklama -
Suroviny
2 porce
- l lilek
- 5 dkg nivy
- 5 dkg prosciutta (nebo hovězí šunky)
- 2 lžíce jogurtu
- sůl
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Lilek podélně překrojíme. Každou půlku nakrojíme asi 4x , ale nedokrojíme u stopky, řez i nákroje posolíme necháme vypotit cca 25-30 minut.
-
Otřeme papírovou utěrkou a každý zářez potřeme nivou, kterou jsme si vidličkou rozetřeli s jogurtem. Do každého zářezu vsuneme plátek šunky.
-
Lilek spíchneme párátky a vložíme do zapékací misky se 1-2 lžícemi oleje. Troubu zahřejeme na 200°C a pečeme cca 30-40 minut.
Poznámka od kuchařky
Hovězí šunka – mají v Bille – je velice pikantní, tak jsem nepřidávala žádné jiné koření. Zbytek rozetřené nivy jsem pomázla na plochu. Jelikož jsem dělala lilek poprvé v životě, jistila jsem to ještě pečenými kuřecími špalíčky.
Kuchařka: Patricie








