Lilek s nivou a šunkou

70
- reklama -

Suroviny
2 porce

l lilek
5 dkg nivy
5 dkg prosciutta (nebo hovězí šunky)
2 lžíce jogurtu
sůl
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Lilek podélně překrojíme. Každou půlku nakrojíme asi 4x , ale nedokrojíme u stopky, řez i nákroje posolíme necháme vypotit cca 25-30 minut.

  2. Otřeme papírovou utěrkou a každý zářez potřeme nivou, kterou jsme si vidličkou rozetřeli s jogurtem. Do každého zářezu vsuneme plátek šunky.

  3. Lilek spíchneme párátky a vložíme do zapékací misky se 1-2 lžícemi oleje. Troubu zahřejeme na 200°C a pečeme cca 30-40 minut.

Poznámka od kuchařky

Hovězí šunka – mají v Bille – je velice pikantní, tak jsem nepřidávala žádné jiné koření. Zbytek rozetřené nivy jsem pomázla na plochu. Jelikož jsem dělala lilek poprvé v životě, jistila jsem to ještě pečenými kuřecími špalíčky.