Filé se sardelovou čepicí

67
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce rybího filé
150 g čerstvého sýra
3-4 lžičky sardelové pasty
1 malá cibule
2 lžíce sekaného čerstvého kopru
asi 3 lžíce smetany
sůl
máslo
malé nové brambory
cibule
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý sýr dobře promísíme se sardelovou pastou, podle potřeby povolíme smetanou a vmícháme slabé a krátké proužky cibule i sekaný kopr.

  2. Filé z jedné strany lehounce posolíme a touto stranou vložíme do pekáčku, vymazaného máslem.

  3. Na rybu navrstvíme sýrovo-sardelovou hmotu a okolo rozložíme celé (nebo na půlky pokrájené), oloupané či oškrábané brambůrky a čtvrtky cibulí, jejichž řezné strany jsme potřeli olivovým olejem.

  4. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 230-240°C a pečeme asi 35 minut.

  5. Brambory a cibuli občas prohrábneme, aby se opékaly ze všech stran.