
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce rybího filé
- 150 g čerstvého sýra
- 3-4 lžičky sardelové pasty
- 1 malá cibule
- 2 lžíce sekaného čerstvého kopru
- asi 3 lžíce smetany
- sůl
- máslo
- malé nové brambory
- cibule
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý sýr dobře promísíme se sardelovou pastou, podle potřeby povolíme smetanou a vmícháme slabé a krátké proužky cibule i sekaný kopr.
-
Filé z jedné strany lehounce posolíme a touto stranou vložíme do pekáčku, vymazaného máslem.
-
Na rybu navrstvíme sýrovo-sardelovou hmotu a okolo rozložíme celé (nebo na půlky pokrájené), oloupané či oškrábané brambůrky a čtvrtky cibulí, jejichž řezné strany jsme potřeli olivovým olejem.
-
Vložíme do trouby rozehřáté na cca 230-240°C a pečeme asi 35 minut.
-
Brambory a cibuli občas prohrábneme, aby se opékaly ze všech stran.
Kuchařka: Eliza