- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 3 brambory
- mrkev
- petržel
- celer
- kedlubna
- květák
- pórek
- 2 vejce
- 2 měkké sýry
- kousek Pangase (nebo Aljašské tresky)
- kus tvrdého sýra
- petrželka
- sůl
- Podravka
- pár kapek citronu
- Na jíšku:
- hladká mouka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit kus ryby (já dala tresku) s veškerou nadrobno nakrájenou zeleninou (může se použít co dům dá), brambory nadrobno, osolíme a necháme vařit.
-
Uvaříme si vajíčka natvrdo a z mouky na másle si uděláme jíšku. Do polévky dáme rozpustit měkké sýry, přidáme podravku podle chuti a slanosti, zavaříme jíšku, dáme nasekaná vajíčka a vypneme plotýnku.
-
Zasypeme petrželkou a můžeme dát podle chuti pár kapek citronu a na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Před pár lety jsem četla podobný recept, ale neschovala jsem si ho, tak jsem improvizovala a protože polévka má jinou a výbornou chuť, nazvala jsem jí gurmánskou a rozhodla jsem se s vámi podělit o recept můj a vyzkoušejte jí, dáte mi za pravdu!
Kuchařka: Bibinka