
- reklama -
Suroviny
15 porcí
- Na piškot:
- 4 vejce
- 15 dkg moučkového cukru
- 1/2 dcl oleje
- 1 dcl vody (teplé)
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Na krém:
- 1/2 kg jahod
- 1 vanilkový pudink
- 25 dkg másla
- 20 dkg moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva.
-
Dáme péci na vymazaný a moukou vysypaný nebo pečicím papírem vyložený plech.
-
Po upečení necháme piškot vychladnout a připravýme si krém.
-
Jahody rozmixujeme, promícháme s vanilkovým pudinkem a uvaříme jako pudink.
-
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs.
Když je piškot vychladlý potřeme jej krémem. -
Polijeme buď čokoládovou polevou nebo poklademe jahodama a zalejeme želatinou – fantazii se meze nekladou!!! Dobrou chuť :o)))
Kuchařka: dyxynka