
- reklama -
Suroviny
6 osob
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g mrkve nakrájené na kostičky
- 100 g pórku nakrájeného nadrobno
- 100 g cibule nakrájené na kostičky
- 100 g brambor nakrájených na kostičky
- 35 g hladké mouky
- 1 lžíce anglické hořčice
- 250 g uzeného lososa
- 250 g uzeného halibuta nebo platýze
- 250 g loupaných menších krevet
- 250 ml smetany ke šlehání
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu včetně brambor opékejte 3-5 minut na oleji, zaprašte moukou a ještě 1 minutu míchejte.
-
Zalijte minimálně 1 litrem vody, přidejte hořčici, osolte, opepřete až budou brambory téměř měkké.
-
Potom přidejte rybí maso nakrájené na větší kostky, krevety a vařte na mírném ohni aspoň 10 minut. Zjemněte smetanou a krátce povařte.
Poznámka od kuchařky
Je to opravdu vynikajici polevka, kterou s oblibou delame na vanoce….nikdy nezbyde na druhy den 🙂 misto soli muzete pridat podravku, doda lepsi chut….
Kuchař: lenoura