
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g hříbky
- 2 cibule
- olej
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl
- houbový bujon
- voda
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce mouky
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme na větší kousky a dáme dusit osolené ve vlastní šťávě.
-
Do druhého kastrolu nalijeme olej a dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lžíci sladké papriky a necháme osmahnout.
-
Přidáme podušené houby, nakrájenou papriku a rajče, rozdrobený houbový bujon, osolíme a podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
-
V zakysané smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a dobře vmícháme do guláše. Necháme ještě chvilku provařit.
Poznámka od kuchařky
Výborný je s houskovým knedlíkem z domácí pekárny.
Kuchařka: aja.g