- reklama -
Suroviny
- 1 l vývaru (houbový nebo zeleninový, stačí jen voda)
- 250 g očištěných růžovek
- 1/2 cibule
- 1 polévková lžíce sladké papriky (já měla maďarskou)
- trochu másla
- 2 polévkové lžíce mouky
- drcený a celý libeček
- pepř
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme a povaříme ve vývaru asi 8 min. Pak scedíme a uchováme zvlášť vývar a zvlášť houby.
-
V kastrolku zvlášť si zpěníme cibulku na másle, přidáme papriku a mouku a osmahneme (nepřipálit!).
-
Do jíšky přidáváme vývar z hub za stálého míchání, přidáme pepř, sůl, drcený libeček a provaříme asi 20 min.
-
Pak přidáme houby, rozemnutou majoránku, utřené stroužky česneku a ještě provaříme cca 5 min a vypneme přívod tepla.
-
Přidáme celý libeček, dokořeníme podle naší chuti a vše prohřejeme už na vypnutém sporáku.
Poznámka od kuchařky
Tohle bylo moc dobré – jednak růžovky jsou vynikající houby, a ta vůně. Tuhle polévku a pak tu, co sem dala Kedlubnička pod názvem Kyselica (my ji známe jako Kulimajdu) patří ke stálicím naší houbové sezony.
Kuchařka: spagetka