
- reklama -
Suroviny
- 250 g medu
- 400 g hladké mouky
- 250 g hnědého cukru
- 150 g másla
- 100 g mletých mandlí
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička uhličitanu draselného
- 1 lžíce strouhané citrónové kůry
- 1 lžíce kakaového prášku
- 1 vejce
- 2 cl rumu
- papír na pečení
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme med, cukr a máslo, celou směs mícháme. Poté necháme na chvíli zchladnout. Přidáme mouku, vejce, sekané mandle, kakaový prášek, kůru a koření. Vše dobře smícháme a vypracujeme těsto.
-
Ve sklenici s rumem rozmícháme uhličitan. Sklenici přilijeme do těsta a znovu smícháme. Mícháme tak dlouho, dokud není těsto nelepkavé a lesklé. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici.
-
Z těsta uválíme plát a vykrajujeme srdíčka, která pokládáme na plech s papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme zhruba 18 minut.
-
Po upečení necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Můžeme potřít například citrónovou polevou.
Kuchař: dextra