
Suroviny
- 300 g předvařené zmrazené zeleninové směsi
- 3 plátky Šmakouna nakrájeného na nudličky
- 2 velké cibule
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 malý pórek
- 100 g čerstvých hub (nebo 50 gramů sušených hub lze použít i naložené)
- 80 gramů celeru
- 6 stroužků česneku
- 200 ml bílého vína
- 2 lžíce Solamylu
- sojová omáčka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Zeleninovou směs zalijeme asi 200 ml vody a vaříme 15 minut. Na pánvi orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku nakrájenou na nudličky, na plátky nakrájený česnek a nahrubo nastrouhaný celer. Poté přimícháme houby a směs za stálého míchání chvilku podusíme.
-
Přilijeme víno, ve kterém jsme rozmíchali škrob. Lehce povaříme, přidáme sojovou omáčku, dochutíme a přidáme Šmakouna. Po prohřátí Šmakouna vmícháme na kolečka pokrájený pórek.
-
Jako příloha se nejlépe hodí rýže, ale můžete vyzkoušet také čínské nudle, popřípadě brambory. Podávejte buď oddělené, nebo před servírováním promíchejte směs s přílohou.
Poznámka od kuchařky
http://www.mebio.czJedná se o výrobek s názvem Šmakoun. Pod tímto názvem můžeme hledat velmi chutnou a zdravou alternativu klasických masných výrobků, která se podobá sýru, ale svou chutí a konzistencí vás překvapí.









