- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové ledvinky
- 1 větší cibule
- 1 červená paprika (kapie)
- 1 párek (jiná uzenina)
- 2 – 3 hvězdičky badyánu
- Solamyl
- pepř
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky očistíme a promyjeme, tak, jak jsme zvyklí a nakrájíme je na širší plátky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na proužky, přidáme ledvinky, které zprudka orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě.
-
Když se šťáva dostatečně vydusí, přidáme badyán, papriku nakrájenou na proužky, zauzený párek nakrájený na tenčí kolečka, opepříme, osolíme, přidáme vodu a dusíme dál.
-
Když nám ledvinky změkly, tak omáčku zahustíme Solamylem, který rozpustíme v trošce vody. Chvíli povaříme, vyndáme z omáčky badyán a můžeme jít konzumovat.
Poznámka od kuchařky
Byla to moje jedna z napínavých zkoušek improvizace, která mi vyšla skvěle. Badyán tomu jídlu dá úžasnou chuť!
Kuchařka: Bibinka