
- reklama -
Suroviny
- Na korpus:
- 4 vejce
- 15 dkg cukru
- 1/2 dcl oleje
- 1 dcl vody
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 2 meruňkové kompoty ( já dávám domácí, tak nevím kolik je to kupovaných plechovek, ale jedna je asi málo)nebo jahody mohou se přidat kolečka banánu atd navrch:
- do 700 ml kompot(štávu)
- citronová štáva ze 2 citronů ( když jsou hodně velké, tak jen jeden)
- 2 vanilkové pudinky
- 14 dkg másla nebo hery
- 3 žloutky
- cca 15 dkg cukru dle chuti podle toho jak je sladká šťáva ale musí se ochutnat
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně olej, vodu a mouku a upečeme v hlubším plechu.
-
Vychladlé poklademe ovocem. Do rendlíku(já dělám v pískláku) vlijeme šťávu z kompotu + vodu, přidáme žloutky, máslo, cukr, citr. šťávu a pudinkové prášky a uvaříme.
-
Necháme ne úplně vychladnout a nalejeme na ovoce.
-
Necháme zatuhnout nejlépe přes noc.
Kuchařka: janaka