Omáčka nejen na špagety

77
- reklama -

Suroviny

1,5 kg rajčat
0,5 kg čerstvých paprik (lepší jsou červené kapie, nebo alespoň napůl se zelenýma)
8 stroužků (menších) česneku
3 velké cibule
5 zrnek nového koření (nebo mleté)
1 lžička pepře
1 bobkový list
1 lžička soli
2 – 4 lžíce cukru
3 lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno, dáme do kastrolu, přidáme koření a vaříme do zhoustnutí.

  2. Pak přidáme sůl, podle chuti ocet a cukr a krátce provaříme.

  3. Plníme do skleniček a sterilujeme při teplotě 85°C asi 20 minut. Skvělé na těstoviny, na pizzu i na topinky i pod maso.

Poznámka od kuchařky

Rajčata loupu: naříznu to kříže a zaleju horkou vodou z konvice. Pokud chcete více česnekové, přidejte česnek až ke konci, pokud máte děti nemusíte dávat pepř….