
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg rajčat
- 0,5 kg čerstvých paprik (lepší jsou červené kapie, nebo alespoň napůl se zelenýma)
- 8 stroužků (menších) česneku
- 3 velké cibule
- 5 zrnek nového koření (nebo mleté)
- 1 lžička pepře
- 1 bobkový list
- 1 lžička soli
- 2 – 4 lžíce cukru
- 3 lžíce octa
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno, dáme do kastrolu, přidáme koření a vaříme do zhoustnutí.
-
Pak přidáme sůl, podle chuti ocet a cukr a krátce provaříme.
-
Plníme do skleniček a sterilujeme při teplotě 85°C asi 20 minut. Skvělé na těstoviny, na pizzu i na topinky i pod maso.
Poznámka od kuchařky
Rajčata loupu: naříznu to kříže a zaleju horkou vodou z konvice. Pokud chcete více česnekové, přidejte česnek až ke konci, pokud máte děti nemusíte dávat pepř….
Kuchařka: janaka