- reklama -
Suroviny
- 200 ml mléka
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 větší vejce nebo 2 malá vejce
- 40 g cukru
- 500 g polohrubé mouky
- 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
- Náplň:
- 150 g marcipánu
Postup přípravy receptu
-
Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme do kruhu.
-
Rozdělíme na 8 výsečí a nahoru na každou dáme kopeček nastrouhaného marcipánu. Umotáme rohlíčky.
-
Necháme ještě asi 30 minut kynout na plechu s podložkou.
-
Před pečením pomašlujeme vejcem.
-
Dle chuti posypeme mandlovými lupínky.
-
Pečeme při 225°C / asi 8 minut.
-
Hotové rohlíčky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Poznámka od kuchařky
Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/
Kuchařka: aja.g