
- reklama -
Suroviny
- kachní stehna
- cibule
- drcený kmín
- sůl
- sádlo
- suché červené víno
- bylinkové máslo:
- tymián
- libeček
- zelená petrželka
- citrónová kůra
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Bylinkové máslo: tymián, libeček a petrželku nasekáme na jemno, přidáme trošku nastrouhané citrónové kůry, osolíme a promícháme s máslem.
-
Ve stehýnku vytvoříme prsty pod kůží kapsu, naplníme bylinkovým máslem, z vnitřní strany osolíme a klademe do pekáčku s na sádle orestovanou cibulkou. Pod každé stehýnko vložíme snítku tymiánu a majoránky.
-
Podlijeme bujónem a vložíme do trouby. Po 45 minutách stehýnka otočíme kůžičkou dolů a podlijeme cca 2 dcl červeného vína. Za 30 minut otočíme a jdeme na křupavou kůrčičku. Podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Dnešní oběd, byl jsem pochválen a mi taky chutnalo.
Kuchař: Jenda1