- reklama -
Suroviny
10 kusů
- NA TĚSTO:
- 6 vajec
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 250 g másla
- 1 hrnek cukru moučka
- 4 lžíce citronové šťávy
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 4 jablka (větší)
- tuk (na vymazání plechu)
- NA KARAMELOVOU POLEVU:
- 4 lžíce cukru krupice
- 4 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Bílky oddělte od žloutků spolu s cukrem krupicí ušlehejte tuhý sníh.
-
Máslo, cukr moučku, žloutky a citronovou šťávu umíchejte do pěny.
-
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte k máslové směsi.
-
Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.
-
Plech vymažte, rozetřete těsto.
-
Jablka oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na tenké měsíčky.
-
Jednotlivé kousky vyskládejte na těsto těsně vedle sebe.
-
Upečeme dozlatova při 180 stupních.
-
Upečený koláč nechte vychladnout.
-
Cukr krupici nasypejte na pánev a za stálého míchání nechte karamelizovat, přelijte trochou vody a rozmíchejte dohladka.
-
Vychlazený koláč polijte karamelovou polevou, nakrájejte na kostky a podávejte.
Kuchařka: Klarak