Suroviny
4-6 porcí
- 600 g vepřového masa(třeba plecko)
- nejméně 200 g hub
- 1 zakysaná smetana
- 1 větší cibule nebo 2 menší
- čtvereček másla
- olej
- pepř
- kytička kopru(tak 1-2 lžíce)
- hladká mouka na jíšku
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme je, na rozpáleném oleji ho orestujeme a vyndáme.
-
Do hrnce na výpek dáme nakrájenou cibuli a smažíme jí do sklovata. Vrátíme maso, zalijeme trochou vody a dusíme, za chvíli přidáme pokrájené houby na větší kousky a dusíme dál.
-
Až je maso měkké, přidáme jíšku, kterou si uděláme během dušení pokrmu, dáme zakysanou smetanu, promícháme, přidáme nasekaný kopr, dosolíme, chvíli převaříme a do hotové omáčky dáme na zjemnění čtvereček másla.
Poznámka od kuchařky
Tohle jídlo dělám zásadně z čerstvých hub a jelikož mám do mnohých jídel raději zakysanou, než sladkou smetanu s kterou jsem to dřív vyzkoušela, je opravdu tak pikantní i s tím koprem, že už to jinak nedělám.
Může se dělat z jakéhokoliv masa a vždy je to lahoda. Nám to chutná víc, než houbová omáčka.
Kdo by chtěl, může přidat ještě ocet a trochu cukru.