Bleskový kefírový koláč s ovocem

181
- reklama -

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g krystalového cukru
100 g Hery
250 ml kefíru
2 vejce
1 prášek do pečiva
ovoce (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Kefír smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěnou zchladlou Heru a mouku s práškem do pečiva. Přidáme vejce a vyšleháme řídké těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče s vyšším okrajem a těsto poklademe libovolným ovocem nakrájeným na kousky (borůvky, meruňky, rebarbora, jablka, rybíz…). Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180°C) asi 30 min.

Poznámka od kuchařky

Koláč je výborný, vláčný a rychlý. Nám nejvíc chutná s borůvkama (mohou být i mražené). Můžete dozdobit ještě zakysanou smetanou.

TIP: zkuste použít ochucený kefír, např. na meruňkový koláč – meruňkový kefír! Ale dejte pak míň cukru, kefír je sladký.