- reklama -
Suroviny
- asi 4 velké brambory
- 1 sáček kyselého zelí
- asi 20 dkg anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 1 smetana ke šlehání
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájené na plátky naskládáme do vymazaného pekáče. Osolíme,opepříme a posypeme drceným kmínem.
Brambory posypeme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, na slaninu navršíme kyselé zelí, které jsme nakrájeli na kratší kousky, na zelí dáme nakrájenou cibuli, na cibuli opět dáme vrstvu nakrájených brambor, které opět posolíme,opepříme a posypeme drceným kmínem.
Polijeme smetanou a dáme do trouby zapéct do zlatavé barvy.
Poznámka od kuchařky
Jako ozdobu i doplněk jsme si dali červenou řepu.
Kuchařka: mardosa