Zapečené brambory s kyselým zelím a anglickou slaninou

150
- reklama -

Suroviny

asi 4 velké brambory
1 sáček kyselého zelí
asi 20 dkg anglické slaniny
1 větší cibule
1 smetana ke šlehání
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájené na plátky naskládáme do vymazaného pekáče. Osolíme,opepříme a posypeme drceným kmínem.
    Brambory posypeme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, na slaninu navršíme kyselé zelí, které jsme nakrájeli na kratší kousky, na zelí dáme nakrájenou cibuli, na cibuli opět dáme vrstvu nakrájených brambor, které opět posolíme,opepříme a posypeme drceným kmínem.
    Polijeme smetanou a dáme do trouby zapéct do zlatavé barvy.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Jako ozdobu i doplněk jsme si dali červenou řepu.