
- reklama -
Suroviny
- 500 g čerstvých paprik
- 500 g rajčat
- 2 paličky česneku
- na špičku nože pálivé mleté papriky
- na špičku nože kari
- 1 luncheon meat konzerva
- 1/4 sáčku Deko
- 100 – 200 ml oleje
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme, vyjmeme semena, rajčata spaříme a oloupeme.
-
Pak na masovém strojku umeleme papriky, rajčata, česnek i konzervu lančmítu.
-
Doplníme mletou paprikou, kari a určeným množstvím deka.
-
Do kastrolu dáme umletou hmotu, doplníme olejem a vše dusíme asi 10 minut.
-
Pak rozdělíme do menších sklenic, dobře uzavřeme víčky a ještě asi 45 minut při 85°C sterilujeme.
-
Touto pomazánkou potíráme plátky veky opečené nasucho nebo na tuku. Povrch ještě posypeme strouhaným sýrem nebo nivou.
Kuchařka: Iness