
- reklama -
Suroviny
3 malé zavařovací skleničky
- 60 dkg cukety
- 6 středně velkých cibulí
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička soli
- 5 stroužků česneku
- 5 lžic sojové omáčky
- kečup nebo rajský protlak
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme a vydlabeme.
-
Nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek také nakrájíme nadrobno.
-
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, přidáme cuketu, zázvor, mladou pálivou papriku, sůl a sojovou omáčku, 10 minut podusíme, sem tam zamícháme, přidáme česnek a kečup nebo rajský protlak a podusíme ještě pět minut.
-
Naplníme do skleniček a sterilujeme 20 minut na 80°C.
-
Hotové pokládáme na víčka a necháme tak přes noc.
Poznámka od kuchařky
Z uvedeného množství je toho málo, je lepší dělat alespoň dvě dávky, kdo má děti, tak nemusí dávat tu pálivou papriku. Používám do šťáv k masu nebo špaget a těstovin, hodí se i do rizota.
Kuchařka: panvicka