Pikantní pomerančové kuřecí na zázvoru

44
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsa
1 středně velké cibule
1 mrkev
1-2 chilli papričky
1-2 pomeranče
2 KL strouhaného zázvoru (vrchovaté)
1 KL kurkumy (zarovnaná)
4 ks hřebíčku
2 PL nasekané celerové natě
sůl, pepř
kuřecí vývar
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátý olej dám na tenké proužky mrkev, na kolečka cibuli i chilli papričku, 2 plátky pomeranče na kraj pánve a orestuji dozlatova. Plátky pomeranče dám bokem (jsou na ozdobu, ale hlavně pustí chuť kůry a šťávu).


    Zobrazit celý recept

  2. Potom přidám na menší kostky nakrájená kuřecí prsa, orestuji, přidám oloupaný a nakrájený pomeranč zbavený blanek i pecek, strouhaný čerstvý zázvor, kurkumu, hřebíček, sůl, pepř a dle potřeby vývar. Nechám mírně probublávat do změknutí masa, také aby se rozvařil pomeranč, dle potřeby podlévám.

  3. Nechám odvařit do mírné hustoty, dochutím solí, pepřem, celerovou natí a na závěr vmíchám kousek dobře vychlazeného másla (zjemní a trochu i zahustí).