Ledovy salat iceberg po cesku

66
- reklama -

Suroviny
pro ctyri osoby

hlávka ledového salátu Iceberg
Sterilovaná kukuřice bonduelle
50 g uzený špek
česnek
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvarime zalivku na salat.

  2. Osmazime uzeny spek a tuk slijeme. Zalijeme trema dcl vody, ochutime soli, cukrem a troskou octu.

  3. Pote oloupeme cesnek, cca ctyri strouzky a nakrajime jej na tenke platky. Vlozime do zalivky, prikryjeme poklici a pouze zavarime.

  4. Pote dame zalivku vychladit do studene vody.

  5. Ledovy salat radne proplachneme, rozkrajime na mensi kousky a rozdelime od sebe listky.

  6. Dame do salatove misy, vsypeme kukurici bonduelle bez nalevu a zalijeme vychlazenou zalivkou. Timto je salat hotov a muzeme podavat.

Poznámka od kuchařky

Salat s touto zalivkou je velice chutny a osvezujici, zvlaste pokud je dobre vychlazeny