Fazolková polévka s rajčatovým protlakem

112
- reklama -

Suroviny
4 – 5 porcí

zelené fazolky čerstvé nebo mražené – zhruba 220 g
1 velký rajčatový protlak – 120 g
4 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky – podle potřeby
1/2 středně velké cibule
sůl
cukr
malinko octa
malinko polévkového koření
sladká smetana – 1/2 – 1 dcl nebo mléko

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky dáme vařit, přidáme sůl, rajčatový protlak a zahustíme světlou cibulovou jíškou – na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, ale jen do světlé barvy, přidáme hladkou mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku, kterou pak rozředíme studenou vodou, rozšleháme a zahustíme polévku, kterou mícháme až do varu.

  2. Necháme zvolna dobře provařit, občas promícháme, můžeme zjemnit smetanou nebo mlékem. Dochutíme dle svých zvyklostí – sůl, cukr, ocet a třeba i polévkové koření, nebo čerstvý libeček a taky petrželka.