
- reklama -
Suroviny
4 – 5 porcí
- zelené fazolky čerstvé nebo mražené – zhruba 220 g
- 1 velký rajčatový protlak – 120 g
- 4 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky – podle potřeby
- 1/2 středně velké cibule
- sůl
- cukr
- malinko octa
- malinko polévkového koření
- sladká smetana – 1/2 – 1 dcl nebo mléko
Postup přípravy receptu
-
Fazolky dáme vařit, přidáme sůl, rajčatový protlak a zahustíme světlou cibulovou jíškou – na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, ale jen do světlé barvy, přidáme hladkou mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku, kterou pak rozředíme studenou vodou, rozšleháme a zahustíme polévku, kterou mícháme až do varu.
-
Necháme zvolna dobře provařit, občas promícháme, můžeme zjemnit smetanou nebo mlékem. Dochutíme dle svých zvyklostí – sůl, cukr, ocet a třeba i polévkové koření, nebo čerstvý libeček a taky petrželka.
Kuchařka: Merylas