- reklama -
Suroviny
- Kuřecí prsa
- (nebo hovězí roštěná možno použít i vepřové maso panenku kotlet krkovičku)
- sůl
- steakové koření(na roštěnku koření Argentina, koření mám v oblibě od fy Kotányi) olej
- Na oblohu zelenina dle vlastního uvážení zelný salát:
- zelí hlávkové (nakrouhat)
- sůl
- ocet
- cukr
- trochu oleje (a vše smícháme dále potřebujeme:)
- hořčici
- křen
- chléb
- zelená petrželová nať na dozdobení
Postup přípravy receptu
-
Maso mírně naklepeme, obzvlášť kuřecí, okořeníme a malinko podle potřeby dosolíme – většinou už koření obsahuje sůl, tak někdy ani není třeba.
-
Plátky masa prudce z obou stran opečeme na malém množství rozpáleného oleje a pak už volněji z obou stran dopečeme.
-
Na větší prkýnko dáme zeleninovou oblohu, hořčici, křen, přidáme maso, jíme s chlebem. Porce masa jsou větší, zhruba 300 g.
Kuchařka: Merylas