Studená bylinková omáčka

46
- reklama -

Suroviny

4 žloutky
3 dl olivového oleje
1 lžíce hořčice
5 lžic bílého jogurtu
1 lžíce kapary
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce kopru
1 lžíce estragonu
1 lžíce petrželky
1 lžíce pažitky
1 sladkokyselá okurka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dva žloutky uvaříme a rozmačkané smícháme se zbylými dvěma syrovými žloutky.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme pepř, hořčici a po kapkách za stálého míchání olivový olej.

  3. Dále vmícháme jogurt a ocet, přidáme bylinky a na jemno nasekané kapari a okurku.

  4. Vše rozmícháme do hladké krémové omáčky.

  5. Podáváme ke studenému pečenému masu, rybám, salátům.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Kotányi – recepty do sbírky – bylinky