
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsní řízky nebo stehenní 350 g
- sůl
- 2 lžíce oleje nebo máslo
- trošku hladké mouky asi 1/2 menší lžičky nebo podle potřeby
- 1,5 dcl sladké smetany 12%
- 3 dcl vína
Postup přípravy receptu
-
Z masa si nakrajíme medailonky, mírně naklepeme, osolíme a prudce osmahneme z obou stran na horkém tuku. Výpek zaprášíme moukou, chvíli mícháme, zalijeme trochou vody a maso ještě podusíme, občas obrátíme.
-
Pak přidáme smetanu a víno, provaříme a podáváme. Měla jsem stehenní řízky, ty se dělají chvíli déle než prsní. Můžeme si taky připravit celý plátek masa a nedělat medailonky. Pro ty, co si hlídají cholesterol, je možné použít Ramu Cremefine na vaření v lahvičce. Ve stejné lahvičce se prodává i Rama na šlehání a plete se to.
Kuchařka: Merylas









