Beskydský králík

56
- reklama -

Suroviny

králičí maso (já jsem použila plec a hrudí)
uzené maso
cibule
česnek (nešetřit)
bobkobý list
mletý pepř
sůl
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet.

  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova.

  3. Přidáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Příloha-knedlík, brambor, rýže, lze cokoliv.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-internet.

Vynikající způsob úpravy králíka. Moc jsme si pochutnali.