
- reklama -
Suroviny
- králičí maso (já jsem použila plec a hrudí)
- uzené maso
- cibule
- česnek (nešetřit)
- bobkobý list
- mletý pepř
- sůl
- olej
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet.
-
Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova.
-
Přidáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme.
-
Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Příloha-knedlík, brambor, rýže, lze cokoliv.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-internet.
Vynikající způsob úpravy králíka. Moc jsme si pochutnali.
Kuchařka: JanaDorazinova