Utopené brambůrky s Hermelínem

69
- reklama -

Suroviny
2 porce

700 g malých brambor
svazek naťové cibulky
1-2 Hermelíny
250-300 ml zakysané smetany
hrubě mletý pepř
mletý koriandr
sůl
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Malé brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Oloupeme je, malé necháme celé, větší překrojíme a rozložíme je do máslem vymazaného pekáčku.

  2. Bohatě je posypeme nasekanou cibulkou a přelijeme smetanou, ochucenou kořením a solí.

  3. Povrch pokryjeme nakrájeným vyzrálým Hermelínem a dáme asi na 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°C.

Poznámka od kuchařky

Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Zdroj: recept je z letošního kalendáře – Bramborová kuchařka