
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 700 g malých brambor
- svazek naťové cibulky
- 1-2 Hermelíny
- 250-300 ml zakysané smetany
- hrubě mletý pepř
- mletý koriandr
- sůl
- máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Malé brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Oloupeme je, malé necháme celé, větší překrojíme a rozložíme je do máslem vymazaného pekáčku.
-
Bohatě je posypeme nasekanou cibulkou a přelijeme smetanou, ochucenou kořením a solí.
-
Povrch pokryjeme nakrájeným vyzrálým Hermelínem a dáme asi na 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°C.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Zdroj: recept je z letošního kalendáře – Bramborová kuchařka
Kuchařka: Marta