
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 25 g nasekané cibule
- 15 g nesoleného másla
- 100 g dlouhozrnné rýže
- 150 g mrkve (na kostičky, kolečka)
- 300 ml vroucí vody
- 3 oloupaná a nasekaná rajčata (zbavená zrníček)
- 50 g sýru (nejlépe Leicester, Čedar, ale může být i Eidam)
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme polovinu másla a osmažíme na něm cibulku doměkka přidáme rýži, vše dobře zamícháme a nakonec ještě přimícháme mrkev.
-
Přelijeme vroucí vodou, směs přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud ráže a mrkev nezměknou (až 20 minut). V případě potřeby přilijeme trochu vody.
-
Mezitím si v malé pánvičce rozpustíme zbytek másla, přidáme rajčata a smažíme je, až z nich vznikne kaše. Vmícháme sýr a počkáme, až se roztaví. Vše smícháme.
Poznámka od kuchařky
věk.skup.: 9-12 měs.
Kuchařka: Lendiiik