
- reklama -
Suroviny
- 1 králík
- 100 g uzené slaniny
- 80 g másla
- sůl
- 3 stroužky česneku
- petrželka
- 250 ml žampionů v konzervě
- 4 rajčata (1 konzerva celých loupaných rajčat)
- 500 ml vývaru
- 1 lžička hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Umytého králika pokrájame na porcie, osolíme a prešpikujeme plátkami slaniny. Na panvici rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kúsky králika. Preložíme do zapekacej misy, zalejeme vývarom dáme piecť.
-
Počas pečenia podľa potreby polievame výpekom. Keď je maso makké, preložíme ho do hrnca, pridáme nakrájané šampiňóny, prelisovaný cesnak, nakrájané rajčiaky a chvíľu spolu dusíme. Podávame s varenými zemiakmi.
Kuchař: ivako