
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 20 ks krevet
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- pažitka
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Papričku a česnek nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky a vidličkou trochu rozmačkáme. Přidáme pažitku a olivový olej. Do této směsi naložíme krevety minimálně na 1 hodinu.
-
Poté ugrilujeme. Po každé straně asi jen 30 vteřin. Já pro lepší manipulaci krevety napichuji na špejli (tu je třeba alespoň na 1 hodinu namočit do vody, aby neshořela).
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu dělám grilované plněné brambory. Recept nedávám zvlášť, je jich tu podobných několik: velkou bramboru uvaříme ve slupce, rozkrojíme, vydlabeme. Potřeme grilovacím kořením a grilujeme nejdříve vydlabanou stranou. Vyndáme, naplníme směsí. Já dávám Eidam,Nivu, šunku a bylinky. Po naplnění dáne na gril. Brambora udělá kůrčičku, sýry se roztaví.
Kuchař: Dooga