Švýcarská vejce

54
- reklama -

Suroviny

2 housky
2 vejce
5 dkg sýru Ementál
4 dkg másla
sůl
pepř
trochu zelené petrželky
2 malé zapékací misky

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mističku vymažeme máslem (nebo olejem)a poklademe houskou nakrájenou na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na každý kousek housky dáme plátek Ementálu.

  3. Pak jedno vajíčko rozšleháme vidličkou se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a zalijeme na housku se sýrem.

  4. Okraje housky můžeme ještě potřít máslem. Pak dáme do horké trouby a necháme tam vajíčko ztuhnout.

  5. Podáváme s chlebem namazaným máslem a nebo se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Může být jako lehká večeře.

Zdroj:časopis z roku 1940