Ovocný piškotový koláč

69
- reklama -

Suroviny
Hluboký plech běžného sporáku.

OVOCE:
meruňky
švestky
borůvky
rybíz
jablka
rebarbora
400 g polohrubé mouky
100 g krystalového cukru
100 g Hery
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
špetka soli
NA VYSYPÁNÍ:
kousek Hery
hrubá mouka
NA DROBENKU:
hrubá mouka
máslo
cukr
Na závěr:
trochu cukru
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme do pěny 3 žloutky + cukr + povolenou Heru.

  2. Nasypeme mouku s práškem do pečiva a zalijeme vlažným mlékem. Řádně promísíme, nejlépe ručním mixerem.

  3. Ze 3 bílků uděláme sníh a opatrně ho po částech vmícháme do těsta, které rozestřeme rovnoměrně na vymazaný a vysypaný plech.(hlubší 280×380 mm), pak zapneme troubu na 180°C.

  4. Na těsto rozložíme hustě ovoce a podle jeho kyselosti dosladíme.

  5. Dáme drobenku a vše pokapeme rozpuštěným máslem. Dáme péci. Když jsou kraje růžové je hotovo (lze zkusit špejlí).

Poznámka od kuchařky

Na vysypání lze použít kokosovou moučku a místo drobenky třeba rozdrobené dětské piškoty. Na nějaké ovoce můžeme použít nastrouhaný perník, nebo rozdrobené rumové perníčky (třeba na borůvky a rybíz).