
- reklama -
Suroviny
Hluboký plech běžného sporáku.
- OVOCE:
- meruňky
- švestky
- borůvky
- rybíz
- jablka
- rebarbora
- 400 g polohrubé mouky
- 100 g krystalového cukru
- 100 g Hery
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml mléka
- špetka soli
- NA VYSYPÁNÍ:
- kousek Hery
- hrubá mouka
- NA DROBENKU:
- hrubá mouka
- máslo
- cukr
- Na závěr:
- trochu cukru
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme do pěny 3 žloutky + cukr + povolenou Heru.
-
Nasypeme mouku s práškem do pečiva a zalijeme vlažným mlékem. Řádně promísíme, nejlépe ručním mixerem.
-
Ze 3 bílků uděláme sníh a opatrně ho po částech vmícháme do těsta, které rozestřeme rovnoměrně na vymazaný a vysypaný plech.(hlubší 280×380 mm), pak zapneme troubu na 180°C.
-
Na těsto rozložíme hustě ovoce a podle jeho kyselosti dosladíme.
-
Dáme drobenku a vše pokapeme rozpuštěným máslem. Dáme péci. Když jsou kraje růžové je hotovo (lze zkusit špejlí).
Poznámka od kuchařky
Na vysypání lze použít kokosovou moučku a místo drobenky třeba rozdrobené dětské piškoty. Na nějaké ovoce můžeme použít nastrouhaný perník, nebo rozdrobené rumové perníčky (třeba na borůvky a rybíz).
Kuchař: Vaclav Fronek