- reklama -
Suroviny
- 100 g sterilovaných okurek
- 1/2 masoxu
- 1/2 lžíce vegety
- cibule
- lžíce sádla
- hladká mouka na zahuštění
- plnotučná hořčice
- smetana
- sůl
- pepř
- 700 g krkovice
- lžíce oleje nebo másla
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme cibulku do hnědozlata, přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky a vymícháme zlatavou jíšku. Přidáme slupky z okurek, masox, zalijeme 3/4 litru vody a dusíme 30 minut.
-
Potom vše propasírujeme, přidáme vrchovatou lžíci hořčice, vegetu, pepř a provaříme.
-
Nakonec upravíme množsví omáčky a vmícháme smetanu. Je-li omáčka řídká rozmícháme do smetany ještě trochu mouky. Popřípadě dosolíme.
-
Na pánvi zprudka opečeme na špalíčky nakrájenou, osolenou, opepřenou a v mouce obalenou krkovici spolu s nastrouhanými, oloupanými okurkami.
-
Přiklopíme a dodusíme do měkka (asi 10 minut).
-
Vypečený olej slijeme a maso vložíme do omáčky.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Kuchař: sidera