Oheň ve skleničce

132
- reklama -

Suroviny
1 litr

2 kg feferonek (nejlepší jsou polské nebo maďarské)
1 palice česneku
1/4 l oleje dobrého olivového
3 PL sádla (domácího)
1 vrchovatá PL soli

Postup přípravy receptu

  1. Feferonky dobře omyjeme a zbavíme stopky. Pozor, pouze stopky. Zrníčka musí zůstat. Česnek oloupeme a utřeme se solí.


    Zobrazit celý recept

  2. Sádlo rozpustíme a smícháme s olejem. Feferonky rozemeleme nebo velmi dobře rozmixujeme na pastu a přimícháme ostatní suroviny. Naplníme do malých skleniček.

  3. Takto vydrží minimálně 1/2 roku. Pro delší dobu je dáme na 90°C na 10 minut sterilovat a pak je to věčné.

Poznámka od kuchařky

Pozor při použití, VYZKOUŠET!!!!

Někdy i na špičku nože je to moc. Při prvním použití do guláše jsme měli guláš půl roku v mrazáku, kolik jsem ho musel dodělat. A pozor na ruce, nesahat do očí. Ani jinam. Pálí to hrozně. Přidal jsem ještě fotku k těm olejům, tam se nevešla a přišlo mně to líto. Oleje pak vypadají takhle a to před olejem je ta pasta.