Suroviny
1 litr
- 2 kg feferonek (nejlepší jsou polské nebo maďarské)
- 1 palice česneku
- 1/4 l oleje dobrého olivového
- 3 PL sádla (domácího)
- 1 vrchovatá PL soli
Postup přípravy receptu
-
Feferonky dobře omyjeme a zbavíme stopky. Pozor, pouze stopky. Zrníčka musí zůstat. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
-
Sádlo rozpustíme a smícháme s olejem. Feferonky rozemeleme nebo velmi dobře rozmixujeme na pastu a přimícháme ostatní suroviny. Naplníme do malých skleniček.
-
Takto vydrží minimálně 1/2 roku. Pro delší dobu je dáme na 90°C na 10 minut sterilovat a pak je to věčné.
Poznámka od kuchařky
Pozor při použití, VYZKOUŠET!!!!
Někdy i na špičku nože je to moc. Při prvním použití do guláše jsme měli guláš půl roku v mrazáku, kolik jsem ho musel dodělat. A pozor na ruce, nesahat do očí. Ani jinam. Pálí to hrozně. Přidal jsem ještě fotku k těm olejům, tam se nevešla a přišlo mně to líto. Oleje pak vypadají takhle a to před olejem je ta pasta.