
Suroviny
- 400 g krůtích plátků nakrájených na nudličky
- 1 masitá červená paprika
- 1 silnostěnná zelená paprika
- asi 12 cherry rajčátek
- brambory (množství na 1 pekáček a 2 vrstvy)
- 100 g strouhaného eidamu
- 1 lahvička rostlinné smetany na vaření (Cremefine – 250 g)
- 150 ml mléka
- 2 stroužky česneku
- grilovací koření Zlaté kuře (slož.viz Pozn.)
- sáček směsi Zapečené kuře (s česnekem a sýrem Knorr)
- drcený kmín
- sušená paprika
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na silnější nudličky a promícháme s grilovacím kořením. Papriky rovněž nakrájíme na drobno. Na pánev dáme tuk a stroužky česneku na plátky rozvonět. Vložíme směs masa a paprik, trochu opepříme a rychle orestujeme. Směs vyndáme zvlášť do misky, výpek necháme.
-
Brambory nakrájíme na plátky a vysteleme dno vymazané zapékací nádoby. Povrch brambor mírně osolíme, okmínujeme a posypeme paprikou. Na brambory urovnáme směs masa s paprikami a končíme opět brambory. Tuto vrstvu pokapeme výpekem z masa.
-
V hrníčku rozmícháme sáček směsi na Zapečené kuře, přidáme smetanu a mléko a pečlivě rozmícháme do hladka.
-
Přidáme polovinu množství stouhaného sýra a směsí zalejeme pekáček.
-
Dáme do vyhřátě trouby(asi na 200 °C) a zapékáme cca 25 min. Jakmile povrch mírně zrůžoví, pekáček vyndáme. Cherry rajčátka nakrájíme asi na třetiny, poklademe jimi povrch a posypeme zbytkem sýra.
-
Vrátíme do trouby, tu již vypneme a dopékáme do zlatova asi 10 min.
Poznámka od kuchařky
Složení gril.koření na Zlaté kuře – paprika sladká i pálivá, cibule, česnek, pepř, kari, rozmarýn, kmín sůl. (jak vidíte, lze si jej namíchat i doma)
Se solí raději šetřete i sýr je slaný.









