- reklama -
Suroviny
- dvoudenní kvásek (ze 300 ml vody)
- 150 ml teplé vody
- 3 lžičky drceného kmínu
- 2,5 rovných lžiček soli
- 650-670 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny spolu dobře vymísíme a těsto necháme vykynout.
Pak znovu propracujeme, uděláme bochník, necháme vykynout na plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.(Pekla jsem na horkovzduch + spodní pečení, asi 35-40min na 200°C, kastrůlek s vodou do trouby nedávám.)
Poznámka od kuchařky
Je možné dělat chlebíky najednou dva – ke kvásku přidat 400ml teplé vody, 4-5 rovných lžiček soli, 1a1/2 lžíce kmínu a kilo mouky. Chlebíky nechávám kynout na jednom plechu vedle sebe a taky je najednou peču.
Recept na dvoudenní kvásek :
http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva…
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen