
- reklama -
Suroviny
- 200 g hlívy ústřičné
- olivový olej
- sůl, zelený pepř
- sypká červená paprika
- jarní cibulka
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Hlívu pokrájíme na proužky (podobně jako kuřecí nudličky na „čínu“)..
Osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, posypeme sypkou červenou paprikou, přidáme utřený česnek a pokrájenou jarní cibulku. -
Promícháme a necháme v chladu přes noc. Druhý den naloženou hlívu vložíme do pekáčku a pečeme v přehřáté troubě na 170 stupňů doměkka. Podáváme samotnou nebo s pečeným masem. Výborná je hlíva ve šťouchaných bramborách.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Ivace64









