Želírované meruňky a jiné ovoce

75
- reklama -

Suroviny

4 kg meruněk (broskví nebo jiného ovoce)
1/2 kg želírovacího cukru

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky omyjeme a vypeckujeme, po vrstvách skládáme do sklenic a každou vrstvu posypeme půl lžičkou želírovacího cukru (celkem asi 2 lžičky). Naskládáme až po hrdlo a nepřidáváme žádnou vodu. Zavíčkujeme a zahříváme 25 min při teplotě 75°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Můžeme zvolit i jiný postup a všechny vypeckované meruňky cukrem zasypat, nechat asi půl hodiny uležet a pak i se šťávou plnit do sklenic.

Poznámka od kuchařky

Rovněž můžeme zavařovat v mikrovlnce: http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-…

Želírované ovoce má přirozenou barvu i tvar a šťáva z kompotu má medovou konzistenci.