Kuře se špenátovou nádivkou

71
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 vykostěné kuře ( nebo kuřecí plát na roládu )
koření na pečené kuře
máslo
sůl
Špenátová nádivka :
450 g zmrazeného sekaného špenátu
200 g anglické slaniny
4 vejce
6 rohlíků
2 dcl mléka
1 cibule
3 stroužky česneku
olej
máslo
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme špenátovou nádivku.


    Zobrazit celý recept

  2. Na trošce másla orestujeme kostičky slaniny a cibule do zlatavé barvy. Přidáme povolený špenát a rozetřený česnek. Osolíme, opeříme a necháme vypařit přebytečnou vodu.

  3. Vychladlou špenátovou směs smícháme s den starými rohlíky, nakrájenými na kostičky, 4 žloutky a zalijeme asi 2 dcl mléka.

  4. Nakonec opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků a dobře promícháme.

  5. Hotovou nádivku nacpeme do vykoštěného, osoleného kuřete – pořádně i do míst, ze kterých jsme odebrali stehenní kosti.

  6. Otvor upevníme špejlemi. Vložíme do pekáče, posypeme libovolným kořením, poklademe plátky másla a podlijeme trochou vody.

  7. Zakryjeme alobalem a hodinu pečeme zakryté na 180 stupňů. Posledních asi 30 minut dopečeme odkryté.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s opečenými bramborami a grilovanou zeleninou.

Pokud se nám kuře nechce vykošťovat, anebo koupíme plát na roládu, postačí poloviční dávka ingrediencí na špenátovou nádivku.