Francouzská vepřová kýta

57
- reklama -

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty
1 vejce
1 žloutek
1 plná lžíce Solamylu
20 dkg žampiónů
olivový olej
100 ml Koňaku
1 lžička cukru
sůl
trochu Vegety
sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem.


    Zobrazit celý recept

  2. Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou stran do měkka.

  3. Houby nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu na olej a přidáme koňak, cukr a sůl podle chuti. Povaříme a přidáme asi půl kelímku smetany, ve které rozmícháme trošku solamylu.

  4. Nakonec maso prohřejeme v omáčce. Podáváme s osmaženými bramborami, nebo s rýží.

Poznámka od kuchařky

Recept z RECEPTY.eu, ale upravený.