- reklama -
Suroviny
30 porcí
- 250 ml mléka
- 1 žloutek
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- 400 g hladké mouky
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g cukru krupice
- 1/3 kostky čerstvého droždí
- Do buchet:
- švestky
- cukr krupice
- skořice
- a na pomazání máslo nebo olej.
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme všechny suroviny.
-
Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme vložíme 1 švestku s cukrem a skořicí.
-
Pekáček si vymažeme máslem. Buchty dáváme do pekáčku a každou ještě pomažeme máslem nebo olejem, aby se nám buchty nespojily. Necháme ještě tak 15 minut kynout. Pečeme na 180 -200 °C do zlatova.
Kuchařka: Boubelinda