Sliváky

51
- reklama -

Suroviny
30 porcí

250 ml mléka
1 žloutek
1 lžička citronové šťávy
sůl
400 g hladké mouky
150 g celozrnné pšeničné mouky
100 g cukru krupice
1/3 kostky čerstvého droždí
Do buchet:
švestky
cukr krupice
skořice
a na pomazání máslo nebo olej.

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme všechny suroviny.


    Zobrazit celý recept

  2. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme vložíme 1 švestku s cukrem a skořicí.

  3. Pekáček si vymažeme máslem. Buchty dáváme do pekáčku a každou ještě pomažeme máslem nebo olejem, aby se nám buchty nespojily. Necháme ještě tak 15 minut kynout. Pečeme na 180 -200 °C do zlatova.