- reklama -
Suroviny
- 4 pláty listového těsta
- 450 g pistácií (nebo jiných ořechů)
- 225 g másla
- 100 g krystalového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Formu na pečení vyložíme alobalem, vložíme po celé ploše jeden celý plát listového těsta.
-
Potřeme jej máslem a na něj vložíme druhý plát, který také potřeme máslem.
-
Na tento plát rozvrstvíme půlku sekaných pistácií, která je smíchaná s cukrem a mletou skořicí.
-
Položíme další plát a znovu potřeme máslem. Dále posypeme zbytkem pistácií.
-
Poslední plát nejprve potřeme máslem a namazanou stranou jej vložíme do formy směrem dolů. Opatrně zatlačíme, aby se pěkně spojil s ořechy.
-
Hotové vrstvy prořízneme do 2/3 tak, abychom vytvořili obdélníky. Potřeme máslem a můžeme ozdobit ořechy.
-
Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 45 minut do zlatohněda.
Kuchař: dextra