Baklava

60
- reklama -

Suroviny

4 pláty listového těsta
450 g pistácií (nebo jiných ořechů)
225 g másla
100 g krystalového cukru
1 lžička mleté skořice
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Formu na pečení vyložíme alobalem, vložíme po celé ploše jeden celý plát listového těsta.


    Zobrazit celý recept

  2. Potřeme jej máslem a na něj vložíme druhý plát, který také potřeme máslem.

  3. Na tento plát rozvrstvíme půlku sekaných pistácií, která je smíchaná s cukrem a mletou skořicí.

  4. Položíme další plát a znovu potřeme máslem. Dále posypeme zbytkem pistácií.

  5. Poslední plát nejprve potřeme máslem a namazanou stranou jej vložíme do formy směrem dolů. Opatrně zatlačíme, aby se pěkně spojil s ořechy.

  6. Hotové vrstvy prořízneme do 2/3 tak, abychom vytvořili obdélníky. Potřeme máslem a můžeme ozdobit ořechy.

  7. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 45 minut do zlatohněda.