
- reklama -
Suroviny
1 – 2 podle hladu strávníka
- 200 g mraženého hrášku
- 2 kolečka Olomouckých tvarůžků
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Zmrazený hrášek rozmrazíme (v MW nebo na pařáku na knedlíky).
-
Orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme cibuli na plátky a po chvíli česnek.
-
Přisypeme napařený hrášek, dochutíme majoránkou, pepřem a solí.
-
Nakonec přidáme na kostičky nakrájené olomoucké tvarůžky a prohřejeme, až se syrečky rozpustí. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Inspirace v sešitu „Smradlavé recepty“ – Marie Svobodová, Zdounky
Kuchařka: Paprika









