![Rybí polévka II._5ffcda3abc89c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rybi-polevka-ii_5ffcda3aae8cd.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 litr vody
- 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1/2 menší cibule
- muškátový květ
- sůl
- 20 g másla
- 1 vajíčko
- 1 plátek kapra (pokud máte mlíčí nebo jikry nebo hlavu můžete použít i toto)
- petrželka nebo pažitka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu s cibulkou osmahneme na másle. Přilijeme vodu a přidáme kapra a sůl. Vaříme tak 20 minut (až změkne zelenina).
-
Po uvaření vyjmeme kapra, obereme maso a dáme zpět do polévky. Polévku ochutíme muškátovým květem, popřípadě solí a přidáme petrželku nebo pažitku.
Kuchařka: Boubelinda